Pikantne sandwicze z wędliną i pieczarkami - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Pikantne sandwicze z wędliną i pieczarkami


 

Składniki:

(na 4 sztuki)

  • 8 kromek chleba tostowego

  • 4 plastry dowolnej wędliny

  • 4 plastry żółtego sera

  • 4 pieczarki

  • 2 ostre papryczki (np. chili)

  • kilka zielonych i czarnych oliwek

  • 1 kostka sera topionego (np. ziołowego)

  • sól, pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki.
Papryczki umyć i drobno posiekać. Oliwki posiekać.

Połowę kromek pieczywa posmarować cienko serkiem topionym; na każdej ułożyć plasterek wędliny, sera, pieczarki i posiekane oliwki oraz papryczki. Pozostałe kromki posmarować cienko masłem i złożyć kanapki.

Piec w opiekaczu do sandwiczy ok. 8 minut. Przed podaniem pokroić ukośnie na pół.

Podawać z Sosem Tysiąca Wysp
, dipem czosnkowym lub ketchupem.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego