>
Menu główne:
Pikantne sandwicze z wędliną i pieczarkami
Składniki:
8 kromek chleba tostowego
4 plastry dowolnej wędliny
4 plastry żółtego sera
4 pieczarki
2 ostre papryczki (np. chili)
kilka zielonych i czarnych oliwek
1 kostka sera topionego (np. ziołowego)
sól, pieprz (wedle uznania)
Wykonanie:
Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki.
Papryczki umyć i drobno posiekać. Oliwki posiekać.
Połowę kromek pieczywa posmarować cienko serkiem topionym; na każdej ułożyć plasterek wędliny, sera, pieczarki i posiekane oliwki oraz papryczki. Pozostałe kromki posmarować cienko masłem i złożyć kanapki.
Piec w opiekaczu do sandwiczy ok. 8 minut. Przed podaniem pokroić ukośnie na pół.
Podawać z Sosem Tysiąca Wysp, dipem czosnkowym lub ketchupem.