>
Menu główne:
Wiosenne babeczki
Oryginalny przepis pochodzi stąd.
Składniki:
(na ok. 10 sztuk)
110 g miękkiego masła
80 g drobnego cukru
110 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Ponadto:
100 g posiekanej czekolady lub chipsów czekoladowych
jajeczka cukrowe z czekoladą do dekoracji
120 ml śmietany kremówki + 1 łyżka cukru pudru
Wykonanie:
Wszystkie składniki na babeczki zmiksować do białości i gładkości. Na końcu wmieszać chipsy czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasta nałożyć do 2/3 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić na kratce.
Kremówkę ubić z 1 łyżką cukru pudru. Ozdobić wystudzone babeczki, środek udekorować jajeczkami.