Szaszłyki drobiowe z cytryną i kolendrą - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Szaszłyki drobiowe z cytryną i kolendrą

 


Składniki:
(na 2 porcje)

  • 2 filety z kurczaka

  • 1 łyżka mielonej kolendry

  • 2 łyżeczki soku z cytryny

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

  • sól, pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Mięso umyć, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Przełożyć do naczynia, doprawić kolendrą, sokiem z cytryną, solą, pieprzem i jogurtem. Wymieszać i chłodzić minimum 1 godzinę.

Kawałki kurczaka nabić na szpikulce do szaszłyków. Piec na posmarowanym olejem ruszcie ok. 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Podawać z dowolną sałatką i dipem cytrynowo - jogurtowym
.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego