Dip cytrynowo - jogurtowy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Dip cytrynowo - jogurtowy

 

Składniki:


  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

  • 1/2 cytryny

  • 2 łyżki mielonej kolendry

  • 1 łyżeczka posiekanych liści kolendry

  • sól, pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Cytrynę obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w drobną kostkę.

Jogurt wymieszać z mieloną kolendrą i liśćmi kolendry oraz posiekaną cytryną. Doprawić solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na ok. 30 minut.

Pasuje do grillowanych mięs oraz warzyw.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego