Sałatka z tuńczykiem - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

(na 2 porcje)


  • 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym

  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej

  • 1/2 puszki groszku konserwowego (opcjonalnie)

  • 2 duże ogórki konserwowe

  • 1 mała czerwona cebula

  • 1 łyżka majonezu

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 1 łyżeczka musztardy

  • sól, pieprz  (wedle uznania)



Wykonanie:


Tuńczyka, kukurydzę (i ewentualnie groszek konserwowy) dobrze odsączyć z zalewy i przełożyć do salaterki.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki pokroić w grubszą kostkę. Dodać do składników w salaterce.

Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut.





 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego