Mazurek czekoladowo-pomarańczowy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Ciasta i desery > przepisy

Mazurek czekoladowo-pomarańczowy


 

Składniki:

  • 200 g czekolady (może być po połowie gorzka i mleczna)

  • 5 – 7 dag masła,

  • słoik dżemu pomarańczowego

  • 1 pomarańcza (najlepiej z nalewki)

Wykonanie:


Ciasto przygotować według przepisu zamieszczonego tutaj.

Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasto posmarować dżemem pomarańczowym, poukładać plastry pomarańcz, rozdrobnione na mniejsze części.
Na wierzch wylać masę czekoladową i na jeszcze miękkiej układać dekoracje.


Porada Blondynki:

Przy większej ilości czekolady gorzkiej można dodać brązowy
cukier (nada polewie ciekawego smaku) i trochę  słodkiej śmietany.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego