Krwawe ziemniaki - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Krwawe ziemniaki

 

Składniki:
(na 30 sztuk)

  • 15 średniej wielkości ziemniaków

  • 1 opakowanie sera feta

  • 1 opakowanie tartej mozzarelli

  • sól, pieprz, ketchup (wedle uznania)


Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie, lekko wystudzić. Każdego ziemniaka przekroić na pół i wydrążyć środek, pozostawiając niewielki brzeg.

Miąższ wymieszać z mozzarellą i drobno pokrojoną fetą. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki ziemniaków. Polać ketchupem i zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni C.

Ziemniaki świetnie komponują się z pieczoną ręką
;).

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego