Grillowany kotlet drobiowy z sosem salmoriglio - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Grillowany kotlet drobiowy z sosem salmoriglio


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 1 filet z kurczaka

  • 2 łyżki rozmarynu

  • sól, pieprz, vegeta, przyprawa do kurczaka (wedle uznania)



Wykonanie:


Sos przygotować wg przepisu zamieszczonego tutaj
.

Fileta obrać, opłukać i przekroić wzdłuż na pół. Rozbić lekko tłuczkiem, posypać przyprawami i odstawić do lodówki na ok. 15 minut.
Smażyć z obu stron na rogrzanej patelni grillowej posypanej odrobiną soli.

Upieczone filety podawać z frytkami bądź opiekanymi ziemniakami
. Osobno podać przygotowany wcześniej sos.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego