Zupa pomidorowa - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Zupa pomidorowa


 

Składniki:

(na 3 porcje)

  • 400 ml bulionu warzywnego

  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki

  • 1 marchewka

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • 1/2 szklanki śmietany kremówki 18 %

  • vegeta, pieprz czarny (wedle uznania)



Wykonanie:

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do bulionu i gotować do miękkości.

Pomidory zmiksować i dodać do bulionu wraz z koncentratem pomidorowym. Gotować ok. 15 minut, aż zupa trochę zgęstnieje.
Do śmietany dodać kilka łyżek gotującej się zupy, wymieszać i wlać do garnka. Doprawić vegetą i pieprzem. Zamieszać i zdjąć z ognia.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Podawać z dowolnym makaronem bądź ryżem.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego