Zapiekanka makaronowo - jajeczna - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Zapiekanka makaronowo - jajeczna

Danie, składające się z nie pierwszej już świeżości artykułów spożywczych zalegających w lodówce ;)

 

Składniki:

(na 2 porcje)


  • ok. 100 g ugotowanego makaronu (nie musi być świeżo ugotowany)

  • 5-6 plastrów baleronu lub szynki

  • 1 mała cebula

  • 3 jajka

  • 2 łyżki masła

  • kilka pieczarek

  • sól, świeżo mielony czarny pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:


Cebulę i pieczarki obrać, posiekać. Baleron pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć baleron, następnie dodać pieczarki i cebulę; smażyć, aż cebula zmięknie.
Włożyć makaron, smażyć, aż zacznie się przypiekać. Wlać jajka i - cały czas mieszając - smażyć, aż się zetną.

Od razu podawać.






 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego