Tramezzini z warzywami - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Tramezzini z warzywami


 

Składniki:
(na 6 sztuk)

  • 12 kromek chleba na tramezzini (lub chleba tostowego)

  • kremowy serek (np. Almette z ziołami, Philadelphia)

  • kilka plastrów pomidora

  • 2 cukinie

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • sól, kolorowy pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Cukinie opłukać, odkroić końcówki, miąższ pokroić w poprzek w ok. 0,5 cm plastry. Grillować na rozgrzanej, posypanej odrobiną soli, patelni. Upieczone plastry cukinii przełożyć do naczynia, posypać solą i pieprzem, pokropić oliwą, przykryć i odstawić do wystygnięcia.

Plastry pomidora ułożyć na papierowym ręczniku, doprawić solą i pieprzem, odstawić, aby puściły nadmiar soku. Po tym czasie delikatnie odsączyć je jeszcze suchym ręcznikiem.

Wszystkie kromki chleba posmarować od wewnątrz serkiem, ułożyć plastry pomidora i cukinii, złożyć, zawinąć w folię spożywczą.

Chłodzić w lodówce min. 2 godziny.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego