Szybka sałatka warzywna - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Szybka sałatka warzywna na ciepło

 

Składniki:
(na 2 porcje)

  • 1 puszka Sałatki jarzynowej Macedońskiej Bonduelle (marchewka, głąbiki kalafiora, groszek zielony, flażoletka)

  • 1 kostka serka topionego ziołowego

  • 1/4 szklanki bulionu warzywnego

  • 1/2 łyżeczki zielonej czubrycy

  • 1/2 łyżeczki tymianku

  • sól, pieprz czarny (wedle uznania)







Wykonanie:

Sałatkę odsączyć z zalewy.

Na rozgrzaną patelnię wlać bulion, podgrzewać chwilę, następnie dodać pokrojony w kostkę serek topiony. Doprawić ziołami oraz pieprzem i solą.
Gotować, cały czas mieszając, dopóki ser się całkowicie nie rozpuści, tworząc kremową konsystencję.

Do powstałego sosu dodać odsączone warzywa, wymieszać, podgrzać i podawać.


Sałatka stanowi doskonały dodatek do mięs, ryb oraz zapiekanek.







 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego