Sznycle grzybowe - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Sznycle grzybowe

 


Składniki:
(na 4 porcje)

  • 4 duże suszone grzyby

  • 1 jajko

  • 80 g bułki tartej

  • sól, pieprz (wedle uznania)

  • olej do smażenia


Wykonanie:

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie obgotować ok. 15 minut w wodzie, w której się moczyły. Odcedzić (wywaru można użyć, jako bazy sosu).

Jajka wbić do miski i rozbełtać z solą oraz pieprzem.
Do osobnego naczynia wsypać bułkę.

Grzyby panierować w jajku i bułce i smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.

Smakują jako dodatek do dań mięsnych ale sprawdzą się również w roli samodzielnego dania.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego