Szaszłyki drobiowe satay - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Szaszłyki drobiowe satay

 


Składniki:
(na 2 porcje)

  • 2 filety z kurczaka

  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

  • 2 rozgniecione ząbki czosnku

  • 2 łyżki mielonej kolendry

  • 1 łyżka kuminu rzymskiego

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 1 łyżka octu ryżowego

  • 2 łyżki pieprzu cayenne

  • sól, pieprz (wedle uznania)



Wykonanie:

Mięso opłukać, osuszyć. Każdego fileta pokroić wzdłuż na 4 - 5 pasków; złożyć w harmonijkę i nabić na szpikulce do szaszłyków.

Pozostałe składniki zmiksować. Powstałą marynatą posmarować mięso i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.

Piec na rozgrzanym grillu ok.15 minut, obracając od czasu do czasu.

Podawać z dowolną sałatką.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego