Surówka z selera naciowego - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Surówka z selera naciowego



 

Składniki:

(na ok. 3-4 porcje)


  • 300 g selera naciowego

  • 1 jabłko

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • sól, pieprz czarny (wedle uznania)

  • 3 łyżki majonezu

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • garść posiekanych niesolonych orzeszków ziemnych



Wykonanie:

Łodygi selera oczyścić z włókien, opłukać i pokroić w cienkie plasterki, posolić.
Jabłko i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę; dodać do selera wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną pietruszką. Całość wymieszać, doprawić majonezem, solą i pieprzem. Posypać posiekanymi orzechami. Odstawić do lodówki na min. 30 minut.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego