Surówka z kapusty pekińskiej - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Surówka z kapusty pekińskiej


 

Składniki:

(na ok. 6 porcji)


  • 1/2 kapusty pekińskiej (lub 1 mała)

  • 1 cebula

  • 3 ogórki konserwowe

  • 1 czerwona lub żółta papryka konserwowa (lub świeża)

  • 1 pomidor

  • kilka rzodkiewek

  • 3 łyżki białego octu winnego (lub 3 łyżki zalewy z papryki konserwowej)

  • 3 łyżki majonezu

  • 5 łyżek naturalnego serka homogenizowanego

  • sól, pieprz kolorowy (wedle uznania)



Wykonanie:


Kapustę opłukać i drobno poszatkować i przełożyć do salaterki.

Ogórki, paprykę, pomidora, rzodkiewki i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty.

Przygotować sos: majonez  wymieszać z serkiem homogenizowanym i octem winnym (lub zalewą z papryki). Doprawić solą i  pieprzem. Polać sałatkę, wymieszać; odstawić do lodówki na ok. 10 minut.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego