Surówka z kapusty czerwonej - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

 

Składniki:

(na ok. 6 porcji)


  • 1/2 główki średniej wielkości czerwonej kapusty (lub 1 mała)

  • 1 czerwona cebula

  • 2 marchewki

  • 3 łyżki czerwonego octu winnego

  • 2 łyżki majonezu

  • 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego

  • sól, pieprz kolorowy (wedle uznania)




Wykonanie:


Kapustę poszatkować drobno, mocno posolić i odstawić na minimum 30 minut.

Po tym czasie kapustę odcisnąć i przełożyć do salaterki.
Cebulę i marchewki obrać - cebulę pokroić w drobną kostkę, a marchewkę utrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wymieszać.

Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, serkiem homogenizowanym i octem winnym. Doprawić solą i pieprzem kolorowym. Polać sałatkę, wymieszać; odstawić do lodówki na ok. 30 minut.





 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego