>
Menu główne:
Spaghetti z pepperoni, boczkiem i fetą
Składniki:
250 g makaronu spaghetti
25 g wędzonego boczku
50 g fety
2 czerwone papryczki pepperoni
2 łyżki posiekanej bazylii
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
sól, pieprz (wedle uznania)
Wykonanie:
Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni.
Papryczki umyć, wykroić gniazda nasienne, pokroić w cienkie krążki. Do usmażonego boczku dodać łyżkę masła i pokrojone papryczki. Dusić ok. 10 minut.
Fetę pokroić w kostkę.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Dodać do składników na patelni i wymieszać. Posypać natką pietruszki, bazylią oraz fetą. Wymieszać. Podawać gorące.