Spaghetti z pepperoni, boczkiem i fetą - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Spaghetti z pepperoni, boczkiem i fetą

 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 250 g makaronu spaghetti

  • 25 g wędzonego boczku

  • 50 g fety

  • 2 czerwone papryczki pepperoni

  • 2 łyżki posiekanej bazylii

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • 1 łyżka masła

  • sól, pieprz (wedle uznania)



Wykonanie:

Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni.
Papryczki umyć, wykroić gniazda nasienne, pokroić w cienkie krążki. Do usmażonego boczku dodać łyżkę masła i pokrojone papryczki. Dusić ok. 10 minut.

Fetę pokroić w kostkę.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Dodać do składników na patelni i wymieszać. Posypać natką pietruszki, bazylią oraz fetą. Wymieszać. Podawać gorące.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego