Sorbet z mango - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Ciasta i desery > przepisy

Sorbet z mango


 

Składniki:
(na  ok. 6-8 porcji)


  • 3 bardzo dojrzałe owoce mango

  • 1,5 szklanki wrzątku

  • sok z 1 cytryny

  • 5 łyżek cukru trzcinowego

Wykonanie:


Mango umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cukier rozpuścić we wrzątku, mieszankę ostudzić. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Schłodzić przez 12 godzin w lodówce.

Schłodzoną masę przelać do pojemniczków do lodów lub dużego pojemnika i umieścić w zamrażalniku. Podczas zamrażania kilka razy wyjąć z zamrażalnika i miksować, by nie powstały kryształki lodu.







 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego