Sernik na zimno - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Ciasta i desery > przepisy

Sernik na zimno

 

Składniki:
(na tortownicę o średnicy 26 cm)

  • 3opakowania serka homogenizowanego waniliowego (po 400 g)

  • 2 opakowania galaretek owocowych

  • 3 łyżki żelatyny

  • biszkopty lub herbatniki do wyłożenia dna tortownicy (opcjonalnie)


Wykonanie:


Jedną z galaretek oraz żelatynę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Wystudzić. Małymi porcjami dodawać serek homogenizowany, cały czas mieszając.

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Masę wlać do tortownicy, schłodzić.

Drugą galaretkę, rozpuścić w ilości wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Lekko tężejącą galaretkę wylać na sernik i ponownie wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Porada Blondynki:

Przed wylaniem galaretki, wierzch można wyłożyć dowolnymi owocami.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego