Sałatka wiosenna - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Sałatka wiosenna


Składniki:
(na ok. 8 porcji)

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

  • pęczek szczypiorku

  • pęczek rzodkiewek

  • 4 łyżki kwaśnej śmietany

  • 3 łyżki majonezu

  • 2 łyżki ostrej musztardy

  • sól, pieprz  (wedle uznania)

Wykonanie:


Jajka wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Rzodkiewkę opłukać, obrać, pokroić w kostkę.
Szczypiorek opłukać i posiekać.

Przygotować sos: śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.

Sałatkę od razu podawać. Sos podać osobno, w sosjerce.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego