Ryba w marynacie cytrynowej - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Ryba w marynacie cytrynowej

 

Składniki:

(na 4 porcje)

  • 8 filetów rybnych (np. morszczuk, dorsz, miruna)

  • sok z połowy cytryny

  • 6 łyżek oliwy z oliwek

  • sól, grubo mielony czarny pieprz (wedle uznania)



Wykonanie:

Rybę opłukać, osuszyć. Sok z cytryny ubić z oliwą, pieprzem i solą, obficie posmarować rybę, odstawić na 15 minut.

Kawałki ryby ułożyć w naczyniu żarodopornym. Zapiekać pod przykryciem ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Przed końcem pieczenia odkryć, aby ryba się zrumieniła.

Podawać z gotowanym ryżem i dowolną surówką.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego