Roladki z pastą jajeczną - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Roladki z pastą jajeczną

 

Składniki:

(na 8 porcji)


  • 8 plastrów szynki konserwowej

  • 8 zielonych oliwek

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo

  • 6 łyżek posiekanej natki pietruszki

  • 2 plasterki sera topionego gouda fit

  • 1 kostka sera topionego z ziołami

  • 4-5 łyżek majonezu

  • sól, biały pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Jajka rozdrobnić na gładką pastę przy pomocy blendera. Dodać majonez, pietruszkę, sól i pieprz; dokładnie wymieszać.
Każdy plasterek sera topionego przeciąć na 4 paski.

Plastry szynki smarować serem topionym, następnie pastą jajeczną, układać po pasku sera i zwijać w roladkę. Na wierzchu przymocować oliwki przy pomocy wykałaczek lub szpadek do koreczków. Schłodzić w lodówce.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego