Pieczone bataty - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Pieczone bataty



 

Składniki:
(na 2 porcje)

  • 2-3 bataty ze skórką, pokrojone w słupki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

  • 1 łyżka ziół prowansalskich

  • 1 łyżka tymianku

  • 1 łyżka rozmarynu

  • sól, świeżo mielony kolorowy pieprz (wedle uznania)


Wykonanie:

Wyszorowane i pokrojone bataty przełożyć do miski. Polać oliwą, posypać ziołami, doprawić solą, pieprzem i papryką, dokładnie wymieszać.
Bataty rozłożyć na blasze do pieczenia, piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Tak przyrządzone bataty mogą być dodatkiem np. do smażonych mięs.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego