>
Menu główne:
Pieczeń drobiowa
Ta szybka w wykonaniu pieczeń stanowi odpowiedź na pytanie, co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu :)
Składniki:
mięso z rosołu (bez skóry i kości)
warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka)
1 świeża cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka
kilka czarnych oliwek
2 łyżki majeranku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
sól, kolorowy pieprz (wedle uznania)
Ponadto:
bułka tarta (jeśli masa będzie zbyt luźna)
Wykonanie:
Mięso oraz warzywa zemleć, dodać przyprawy i jajka, masę dokładnie wyrobić.
Przełożyć do formy silikonowej (nie ma potrzeby natłuszczania) lub zwykłej (natłuścić masłem). W masę powtykać oliwki.
Piec ok. 30-
Schłodzić w lodówce.