Pieczeń drobiowa - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Pieczeń drobiowa

Ta szybka w wykonaniu pieczeń stanowi odpowiedź na pytanie, co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu :)

 

Składniki:

  • mięso z rosołu (bez skóry i kości)

  • warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka)

  • 1 świeża cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 jajka

  • kilka czarnych oliwek

  • 2 łyżki majeranku

  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej

  • kilka łyżek posiekanej natki pietruszki

  • sól, kolorowy pieprz (wedle uznania)


Ponadto:

  • bułka tarta (jeśli masa będzie zbyt luźna)

Wykonanie:

Mięso oraz warzywa zemleć, dodać przyprawy i jajka, masę dokładnie wyrobić.

Przełożyć do formy silikonowej (nie ma potrzeby natłuszczania) lub zwykłej (natłuścić masłem). W masę powtykać oliwki.

Piec ok. 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Schłodzić w lodówce.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego