Pasta z pieczonego łososia - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Pasta z pieczonego łososia

Pasta z łososia, który uprzednio został upieczony w całości w piekarniku. Przed pieczeniem przyprawiłam go czosnkiem, świeżą pietruszką i koperkiem, mieloną kolendrą, świeżo mielonym pieprzem, solą morską i plastrami cytryny.


 

Składniki:

  • 100 g pieczonego łososia

  • pół małej cebuli

  • 1/4 papryki (żółtej lub czerwonej)

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

  • 1 łyżka majonezu

  • 1 łyżka sosu koperkowo-musztardowego Ikea (SÅS SENAP & DILL)

  • sól, kolorowy pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie rozdrobnić przy pomocy blendera. Gotową pastę wstawić na 15 minut do lodówki. Podawać ze świeżą bagietką.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego