Parówki w cieście francuskim - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Parówki w cieście francuskim

 

Składniki:
(na 4 sztuki)

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 4 parówki

  • 4 łyżki utartego żółtego sera

  • 4 łyżki posiekanej w drobną kostkę czerwonej papryki

  • 4 łyżki ketchupu

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

  • pieprz cayenne, oregano (wedle uznania)


Ponadto:

  • 1 jajko

  • 1 łyżka mleka

  • sezam (do posypania)

Wykonanie:


Ciasto rozwinąć i pokroić na 4 prostokąty.

Ketchup wymieszać z koncentratem, pieprzem cayenne i oregano. Przygotowanym sosem posmarować każdy kawałek ciasta. Na wierzchu ułożyć parówki, posypać serem i papryką; ciasto zawinąć i skleić. Wierzch posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem i posypać sezamem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 10 - 15 minut, aż ciasto będzie rumiane. Podawać gorące.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego