Musztarda - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przetwory > przepisy

Musztarda

 

Składniki:
(na
1 słoiczek ok. 190 g)

  • 4 łyżki żółtej gorczycy

  • 4 łyżki czarnej gorczycy

  • 80 ml białego octu winnego

  • 120 ml przegotowanej wody

  • sól, brązowy cukier (wedle uznania)


Wykonanie:

Oba rodzaje gorczycy zalać octem oraz 60 ml wody. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 14-18 godzin.

Napęczniałą gorczycę przełożyć do pojemnika, dodać resztę wody i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji, doprawić solą i cukrem. Przełożyć do słoiczka i zakręcić. Przechowywać w lodówce.





 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego