Linguine z kurczakiem i kremem borowikowym - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Linguine z kurczakiem i kremem borowikowym


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 250 g makaronu linguine

  • 1 pierś z kurczaka

  • 1 słoiczek kremu borowikowego (np. z Lidla)

  • 50 ml śmietany kremówki 18 %

  • 3 łyżki oleju roślinnego

  • sól, pieprz czarny, tymianek (wedle uznania)

Wykonanie:


Mięso umyć, obrać i pokroić w cieniutkie paseczki. Oprószyć solą i pieprzem; usmażyć na rozgrzanym oleju.

W rondelku podgrzać krem borowikowy, dodać do niego śmietanę i usmażone mięso, doprawić pieprzem i tymiankiem. Gotować jeszcze ok. 15 minut.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wymieszać z sosem. Od razu podawać. Można posypać posiekaną natką pietruszki i parmezanem.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego