Łazanki z grzybami i kapustą - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Łazanki z grzybami i kapustą

 

Składniki:

(na 5-6 porcji)


  • 1/4 główki ugotowanej średniej wielkości kapusty

  • 100 g kapusty kiszonej (niekoniecznie)

  • 1 duża cebula

  • 400 g ugotowanego makaronu łazanki

  • 2 duże marchewki

  • 100 g ugotowanych leśnych grzybów

  • pół pętka wiejskiej kiełbasy

  • 3 łyżki oleju słonecznikowego

  • vegeta, pieprz czarny (wedle uznania)


Wykonanie:


Obie kapusty, grzyby oraz marchewkę zmielić w maszynce używając sitka do mielenia mięsa.

Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć, aż cebula stanie się szklista, po czym dodać zmielone składniki. Smażyć ok. 10 minut, cały czas mieszając. Doprawić vegetą i pieprzem.

Dodać makaron, wymieszać i od razu podawać.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego