Kotlety z mortadeli - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Kotlety z mortadeli

Danie to można opisać w dwóch słowach: proste i szybkie.

 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 4 grubsze plastry mortadeli

  • 2 jajka

  • sól, świeżo zmielony pieprz




Ponadto:

  • mąka kukurydziana do panierowania

  • bułka tarta do panierowania

  • olej do smażenia


Wykonanie:

Mortadelę posypać solą i pieprzem, panierować dwukrotnie w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać np. z warzywami z patelni i surówką.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego