Kompot wiśniowo-śliwkowy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Napoje > przepisy

Kompot wiśniowo-śliwkowy

 

Składniki:

  • 500 g drylowanych świeżych lub mrożonych wiśni

  • 150 g świeżych lub mrożonych śliwek bez pestek

  • 4 łyżki cukru waniliowego

  • 4 łyżki cukru trzcinowego

  • 6 goździków

  • 1 łyżka gałki muszkatołowej


Wykonanie:


Owoce przełożyć do garnka i zalać wodą (ok. 3 litry). Dodać cukier, goździki i gałkę. Gotować ok. 1,5 godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Wystudzić i przecedzić.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego