Kolorowe wiosenne kanapki - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Kolorowe wiosenne kanapki

 

Składniki:

(na 3 kanapki)


  • 3 kromki razowego chleba

  • 5 plasterków dowolnej wędliny

  • 2 plasterki cienko pokrojonej czerwonej cebuli

  • 2 plasterki pomidora

  • 2 plasterki żółtej papryki

  • 1 jajko

  • 1 liść sałaty

  • 1 łyżeczka masła

  • 1 łyżeczka musztardy

  • 1 łyżeczka majonezu

  • 1 łyżeczka serka topionego z ziołami

  • kilka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki

  • szczypiorek (do przybrania)

  • sól, pieprz kolorowy (wedle uznania)



Wykonanie:

Z podanych składników przygotować 3 rodzaje kanapek:

1) Kromkę posmarować masłem. Położyć plasterek wędliny, plasterki jajka i plasterek pomidora. Przybrać majonezem. Posypać szczypiorkiem.
2) Kromkę posmarować masłem. Położyć plasterek wędliny, posmarować go musztardą, ułożyć sałatę, kolejny plasterek wędliny, paprykę, cebulę i oliwki. Posypać szczypiorkiem.
3) Kromkę posmarować serkiem topionym. Położyć 2 plasterki wędliny, następnie pomidora, paprykę, cebulę i oliwki. Posypać szczypiorkiem.
Doprawić solą i pieprzem.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego