Keks - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Ciasta i desery > przepisy

Keks

 

Składniki:


  • 3 jajka

  • 1 szklanka śmietany

  • 2 szklanki mąki

  • 3 łyżki masła

  • 1 szklanka cukru

  • 1 cukier waniliowy

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • ok. 300 g bakalii (mieszkanka keksowa, kandyzowane owoce, rodzynki lub inne dodatki)

Wykonanie:


Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i wszystko wymieszać.
Przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę dodać do masy jajecznej. Na końcu dodać masło i bakalie. Dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy keksowej.

Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego