Jajka faszerowane - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Jajka faszerowane

Farsz pietruszkowy


Składniki:

(na 32 porcje)

  • 16 jajek ugotowanych na twardo

  • 1/2 pęczka natki pietruszki

  • 4 łyżki majonezu

  • 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego

  • sól, biały pieprz  (wedle uznania)




Farsz z różowym pieprzem

Składniki:

(na 16 porcji)

  • 8 jajek ugotowanych na twardo

  • 4 łyżeczki różowego pieprzu marynowanego

  • 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego

  • 3 łyżeczki majonezu

  • sól (wedle uznania)



Wykonanie:


Jajka obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć i rozgnieść dokładnie widelcem lub blenderem.


Farsz pietruszkowy:

Natkę pietruszki drobno posiekać.
Żółtka wymieszać z majonezem, serkiem homogenizowanym i natką. Doprawić solą i pieprzem.
Powstałą pastą napełniać, przy pomocy szprycy, połówki białek.

Farsz z różowym pieprzem:

Różowy pieprz odsączyć z zalewy.
Żółtka wymieszać z majonezem, serkiem homogenizowanym i pieprzem. Doprawić solą.
Powstałą pastą napełniać, przy pomocy szprycy, połówki białek.


Jajka odstawić do lodówki na min. 1 godzinę.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego