>
Menu główne:
Jajka faszerowane
Farsz pietruszkowy
16 jajek ugotowanych na twardo
1/2 pęczka natki pietruszki
4 łyżki majonezu
4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
sól, biały pieprz (wedle uznania)
8 jajek ugotowanych na twardo
4 łyżeczki różowego pieprzu marynowanego
4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
3 łyżeczki majonezu
sól (wedle uznania)
Wykonanie:
Jajka obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć i rozgnieść dokładnie widelcem lub blenderem.
Farsz pietruszkowy:
Natkę pietruszki drobno posiekać.
Żółtka wymieszać z majonezem, serkiem homogenizowanym i natką. Doprawić solą i pieprzem.
Powstałą pastą napełniać, przy pomocy szprycy, połówki białek.
Farsz z różowym pieprzem:
Różowy pieprz odsączyć z zalewy.
Żółtka wymieszać z majonezem, serkiem homogenizowanym i pieprzem. Doprawić solą.
Powstałą pastą napełniać, przy pomocy szprycy, połówki białek.
Jajka odstawić do lodówki na min. 1 godzinę.