Grzanki francuskie - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Grzanki po francusku z szynką i serem


 

Składniki:

(na ok. 10 grzanek)

  • 3 jajka

  • 10 plasterków szynki

  • 10 plasterków żółtego sera

  • 10 kromek czerstwego chleba pszennego lub pszenno - żytniego

  • vegeta, bialy pieprz, zioła prowansalskie (wedle uznania)

  • 8 łyżek oleju roślinnego

Wykonanie:

Jajka roztrzepać z przyprawami.

Na patelni rozgrzać olej. Kromki chleba maczać z obu stron w jajku i smażyć na złoty kolor; odsączyć na papierowym ręczniku.

Na usmażone kromki nakładać szynkę i ser żółty. Wstawić na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.

Podawać same lub z dowolną surówką.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego