Grillowany filet łososia - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Grillowany filet łososia


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 2 filety z łososia (po ok. 150 g)

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

  • 3 łyżki masła

  • cząstki limonki lub cytryny - do podania

  • sól, pieprz cytrynowy (wedle uznania)



Wykonanie:


Łososia opłukać, natrzeć solą i pieprzem cytrynowym.

Na patelni grillowej rozgrzać oliwę i smażyć łososia, aż wierzch się dobrze zrumieni; pod koniec smażenia dodać masło i smażyć jeszcze pzez chwilę, aż się roztopi.

Łososia podawać z frytkami i sałatą z dodatkiem oliwy i octu winnego.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego