Grillowane kolby kukurydzy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Grillowane kolby kukurydzy


 

Składniki:

(na 2 porcje)


  • 2 kolby kukurydzy

  • 4 łyżki masła + masło do podania

  • sól (wedle uznania)

Wykonanie:

Kolby opłukać, osuszyć, każdą położyć na dość długim kawałku folii aluminiowej (powinien wystarczyć na dwukrotne owinięcie kolby). Wierzch każdej kukurydzy posmarować 2 łyżkami masła, posypać solą i owinąć folią.

Ułożyć na średnio rozgrzanym grillu i piec pod przykryciem ok. 40 minut, odwracając od czasu do czasu.


Podawać z masłem i solą. Pasuje jako dodatek do grillowanych mięs.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego