Grillowane banany z sosem śmietanowym - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Grillowane banany z sosem śmietanowym

 

Składniki:

(na 4 porcje)


  • 4 średnio dojrzałe banany

  • 250 ml gęstej, kwaśnej śmietany 22 %

  • 4 łyżki cukru pudru

  • sok z połowy limonki

  • sok z połowy pomarańczy

  • 2 łyżki likeru pomarańczowego lub kilka kropel aromatu pomarańczowego

  • kilka kropel aromatu śmietankowego

Wykonanie:

Mocno schłodzoną śmietanę ubić na puszystą masę wraz z cukrem pudrem, likierem i aromatem. Odstawić do lodówki.

Banany obrać ze skórki, skropić sokiem z limonki i pomarańczy; każdego banana zawinąć w folię aluminiową i piec na średnio rozgrzanym grillu ok. 15 minut, raz odwracając.

Podawać gorące, z sosem śmietanowym.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego