Fusilli razowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Fusilli razowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 200 g razowego makaronu fusilli

  • 300 g świeżego szpinaku

  • 6-8 suszonych pomidorów w oleju

  • 50 g świeżo utartego parmezanu

  • 150 ml śmietany kremówki 12 %

  • 1 ząbek czosnku

  • sól, pieprz biały (wedle uznania)

  • 2 łyżki oliwy z oliwek



Wykonanie:

Liście szpinaku opłukać i pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość. Dodać śmietanę i parmezan, doprawić solą i pieprzem. Gotować (bez przykrycia), aż sos trochę odparuje. Dodać pokrojone w paski pomidory; wymieszać.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie; wymieszać ze składnikami na patelni. Od razu podawać.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego