Fusilli razowe z mięsem mielonym i groszkiem - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Fusilli razowe z mięsem mielonym i groszkiem



 

Składniki:

(na 2-3 porcje)

  • 250 g razowego makaronu fusilli

  • 100 g mielonej wieprzowiny

  • 1 mała, drobno pokrojona cebula

  • pół szklanki groszku

  • pół szklanki sosu pomidorowego

  • pół szklanki śmietany kremówki 30 %

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego

  • sól, pieprz (wedle uznania)

  • parmezan (do podania)




Wykonanie:

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać mięso i koper włoski, smażyć, aż lekko zbrązowieje. Następnie dodać groszek i sos pomidorowy,  doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż groszek będzie miękki (ok. 10-15 minut).


Do gotowego sosu dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby jeszcze doprawić.

Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem, od razu podawać.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego