fettuccine alfredo - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Fettuccine alfredo

 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 250 g makaronu fettucine

  • 150 ml śmietany kremówki

  • 40 g masła

  • 40 g świeżo utartego parmezanu

  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki

  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz (wedle uznania)



Wykonanie:

Na patelni roztopić masło na małym ogniu, dodać śmietanę, a po chwili parmezan. Całość zagotować, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i wymieszać.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Dodać do składników na patelni i wymieszać.  Podawać gorące.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego