Faszerowane pieczarki - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Faszerowane pieczarki



 

Składniki:

(na ok. 8 pieczarek)

  • 8 średniej wielkości pieczarek

  • 1 opakowanie serka Almette z ziołami

  • 6 plasterków szynki

  • 6 łyżek tartej mozzarelli

  • sól, pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki.
Szynkę oraz ogonki pieczarek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z Almette i mozzarellą, doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełnić pieczarki.

Pieczarki ułożyć na średnio rozgrzanym grillu i piec ok. 15 minut (najlepiej pod przykryciem), uważając, by się nie przypaliły. Od razu podawać.

Pieczarki można upiec również w piekarniku (ok. 20 minut pod przykryciem + ok. 8 minut bez przykrycia z w temp. 180 stopni C z termoobiegiem).




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego