Fasolka szparagowa z bułką tartą - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Fasolka szparagowa ze zrumienioną bułką tartą

 

Składniki:
(na 2 porcje)

  • 300 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej

  • 1/2 szklanki bułki tartej

  • 2 łyżki oleju

  • 3 łyżki masła

  • sól (wedle uznania)







Wykonanie:

Fasolkę opłukać, odkroić końce i gotować na parze ok. 10 minut lub w lekko osolonej wrzącej wodzie ok. 15 minut; odcedzić.

Na rozgrzaną patelnię wsypać bułkę tartą, zrumienić. Zdjąć z ognia. Dodać masło i poczekać, aż się rozpuści. Posolić, dodać olej i wymieszać.
Tak przygotowaną bułką polać ugtowaną fasolkę.

Świetnie smakuje w połączeniu z pieczonym, smażonym oraz grillowanym mięsem, a także jajkiem sadzonym.





 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego