Dip pomidorowy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Dip pomidorowy

 

Składniki:


  • 1/4 szklanki pomidorów z puszki (bez skórki)

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 mała cebula

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 3 łyżki octu balsamicznego

  • 1 łyżka posiekanej bazylii

  • 1 łyżka oregano

  • sól, pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać; zeszklić na 1 łyżce oliwy i wystudzić. Zmiksować wraz z pomidorami, doprawić octem, oliwą, ziołami, solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na ok. 15 minut.

Pasuje do chipsów, krakersów, paluszków, grillowanych mięs oraz warzyw, zapiekanek, kanapek.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego