Dip jogurtowy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dodatki do dań głównych > przepisy

Dip jogurtowy

 

Składniki:


  • 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego

  • 1 ząbek czosnku

  • sok wyciśnięty z 1 cytryny

  • sól, pieprz (wedle uznania)

  • 2 łyżki posiekanego koperku

Wykonanie:

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć w moździerzu wraz z solą. Wymieszać z jogurtem, koperkiem i sokiem z cytryny. Doprawić wedle uznania pieprzem. Odstawić do lodówki na ok. 15 minut.

Pasuje do pieczonych oraz grillowanych mięs oraz ryb, a także do gotowanych lub grillowanych warzyw, zapiekanek, kanapek.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego