>
Menu główne:
Chatka Baby Jagi
Składniki:
10 paczek herbatników petit beurre
3 kostki twarogu trzykrotnie mielonego
3 jajka (lub 2 opakowania Fix do ubijania śmietany Gellwe)
3/4 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
dowolny aromat
Polewa:
80 g masła lub margaryny
100 g cukru
1-
1 łyżka wody
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno jajka (lub Fix), ser, aromat. Do części masy dodać 2 łyżki kakao; ułożyć herbatniki w trzech rzędach, nałożyć cienką warstwę masy z kakao, ułożyć drugą warstwę herbatników, nałożyć białą masę, formując ją w daszek, obłożyć herbatnikami. Na wierzchu układać herbatniki posmarowane masą z kakao.
Deser polać ciepłą polewą, wstawić do lodówki do stężenia.