Chatka Baby Jagi - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Ciasta i desery > przepisy

Chatka Baby Jagi


 

Składniki:

  • 10 paczek herbatników petit beurre

  • 3 kostki twarogu trzykrotnie mielonego

  • 3 jajka (lub 2 opakowania Fix do ubijania śmietany Gellwe)

  • 3/4 kostki masła

  • 1 szklanka cukru pudru

  • dowolny aromat


Polewa:

  • 80 g masła lub margaryny

  • 100 g cukru

  • 1-2 łyżki kakao

  • 1 łyżka wody

Wykonanie:


Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno jajka (lub Fix), ser, aromat. Do części masy dodać 2 łyżki kakao; ułożyć herbatniki w trzech rzędach, nałożyć cienką warstwę masy z kakao, ułożyć drugą warstwę herbatników, nałożyć białą masę, formując ją w daszek, obłożyć herbatnikami. Na wierzchu układać herbatniki posmarowane masą z kakao.

Przygotować polewę: roztopić masło, dodać pozostałe składniki; mieszać do rozpuszczenia się cukru.


Deser polać ciepłą polewą, wstawić do lodówki do stężenia.




 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego