Casarecce z pieczarkami i cukinią - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Casarecce z pieczarkami i cukinią



 

Składniki:

(na 2-3 porcje)

  • 300 g makaronu casarecce

  • 200 g pieczarek

  • 1  cukinia

  • 150 g bazyliowego pesto

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • sól, pieprz (wedle uznania)

  • parmezan (do podania)

Wykonanie:

Umyte i osuszone pieczarki i cukinie pokroić na plasterki.

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć obrane ząbki czosnku. Gdy się zarumieni, wyjąć go z oleju, dodać przygotowane pieczarki i cukinie, doprawić solą i pieprzem, smażyć ok. 10 minut, często mieszając.

Makaron ugotować al dente, odcedzić (zostawić 1 łyżkę wody z gotowania makaronu), dodać do reszty składników, wymieszać, odstawić z ognia.

Do pesto dodać wodę z gotowania makaronu i wymieszać, połączyć z pozostałymi składnikami. Od razu podawać.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego