Bucatini z krewetkami - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Bucatini z krewetkami

 

Składniki:

(na 4 porcje)

  • 500 g makaronu bucatini

  • 250 g krewetek koktajlowych

  • 1/2 szklanki białego wina wytrawnego

  • 3 ząbki czosnku

  • 5 łyżek posiekanej natki pietruszki

  • 2 suszone papryczki pepperoni (lub 1 świeża)

  • sól, pieprz biały (wedle uznania)

  • 4 łyżki oliwy z oliwek



Wykonanie:

Na patelni lub w woku rozgrzać oliwę. Podsmażyć obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodać krewetki, sól, pieprz i wino. Dusić ok. 10 minut.

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Dodać do krewetek, wymieszać. Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką. Podawać gorące.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego