Bruschetta z grilla - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Bruschetta z grilla



 

Składniki:

(na 2 porcje)


  • 1długa bułka pszenna (lub bagietka)

  • 2 pomidory

  • 2 ząbki czosnku

  • kilka listków świeżej bazylii

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • sól, pieprz, czerwony ocet winny (wedle uznania)

Wykonanie:

Pomidory umyć i pokroić w drobną kostkę,doprawić solą, pieprzem i octem winnym; wymieszać.

Bazylię opłukać i posiekać. Czosnek obrać.

Bułkę przekroić wzdłuż na pół, ułożyć na średnio rozgrzanym grillu i piec ok. 10 minut, odwracając i uważając, by się nie przypaliła.


Wnętrze połówek bułki natrzeć ząbkiem czosnku, ułożyć pomidory. Wierzch polać oliwą i posypać bazylią.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego